Stop Ondermijning Samen

"Toen werd ik opeens gezocht voor moord..."

“De mensen in de buurt waar ik ben opgegroeid, zorgen voor elkaar. Mijn bejaarde buurvrouw hoefde nooit haar eigen boodschappen te dragen. Ik was goed op school. Ik wilde dokter worden en persé naar het Stedelijk Gym. Mijn cito score was hoog, maar ik mocht er niet heen. Ik kreeg het advies mavo/havo. Ik was boos. Toen had ik voor het eerst het idee dat er een systeem bestaat waar je niet tegenop kunt boksen. Ik had geen zin meer in school.

Vanaf mijn 14e kwam ik erachter hoe belangrijk geld is. Vakken vullen leverde onvoldoende op. Iemand van school vroeg of ik aan hasj kon komen. Mijn vader had een coffeeshop, dus ik wist hoe het werkte. Kende alle poppetjes al, het was een kwestie van mensen benaderen. Het begint klein en daarna ging het hard. Ik zag het als een bedrijfje. Voor ik het wist had ik twee jongens voor me werken. Ging wel naar school, dat
was mijn markt. Ik ging zelfs verkopen in het buitenland.

Tot ik werd gepakt door de politie. Ze verdachten me van een liquidatie. Ik ben onschuldig en moest kiezen. Of ik ga onschuldig zitten voor iets wat ik niet heb gedaan, maar dan kan ik met mezelf leven. Of ik moet hem wat aandoen en zitten. Want als ik hem erbij lap ben ik een wandelende schietschijf."

Luister het hele verhaal van Jaghja in de podcast. 

uitwisselen drugs dealers

Wat kun jij doen?