Stop Ondermijning Samen

Straattekst gezien?

Wanneer de politie een drugsdealer aanhoudt, brengt de gemeente straatteksten in de buurt aan. Dit doen ze om aandacht voor de donkere wereld van de drugshandel te vragen. Heb jij ze in jouw buurt gezien? 

Wil je meer weten over hoe jongeren in de drugswereld trecht kunnen komen? Luister dan vooral de podcasts van ex-drugsdealers Jaghja en Yassin.  Jaghja werd onterecht veroordeeld voor moord omdat hij geen andere keus had. Yassin begint met inbreken en eindigt als drugsdealer.

Heb jij zelf je eerste stappen in de drugswereld gezet? Word je er steeds verder ingezogen? Wil je stoppen maar zie je geen uitweg meer? Er zijn mogelijkheden om aan een leven vol angst en geweld te ontsnappen. We noemen dit “jouw uitweg”. Jouw uitweg is een initiatief van de gemeente Utrecht en partners. Zij staan klaar om samen met jou te kijken wat de beste stappen zijn om uit de drugswereld te komen. Als je contact opneemt met het volgende nummer krijg je advies en wordt de best passende hulp gezocht: 06-27924328 (app of bellen).

Drugsgebruik is een probleem geworden?

Je kunt niet meer met en je kunt niet meer zonder. Drugsgebruik is een probleem geworden. Er zijn vele soorten drugs waaraan je zowel geestelijk als lichamelijk verslaafd kunt raken. Om te maken te krijgen met een drugsverslaving, hoef je niet eens regelmatig of vaak drugs te gebruiken. Soms heb je een natuurlijke aanleg voor verslaving, dit kan ervoor zorgen dat je al heel snel verslaafd raakt. Van een drugsverslaving afkomen is niet makkelijk. Lees de verhalen van mensen die je voorgingen en kijk het filmpje waarin een GZ psycholoog de meest gestelde vragen over verslaving beantwoordt. 
Hoe sneller jij je drugsverslaving (h)erkent. Hoe groter de kans is dat je deze voorgoed de baas bent. Ga naar www.trubendorffer.nl voor meer informatie of bel direct met 0800-999 9998 voor hulp en advies. 

Geldproblemen door drugsgebruik?   

Heb je door je drugsgebruik schulden gemaakt? Maak je je post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Dan helpt het als iemand je hierbij ondersteunt. Met een goed overzicht kan je je problemen stap voor stap oplossen en voorkomen dat je schulden verergeren. Het buurtteam kan je hierbij helpen. Heb je grote geldzorgen en zit je diep in de schulden? Dreigt er een huisuitzetting omdat je de huur niet kan betalen? Ook dan ondersteunt het buurtteam je door je in contact te brengen met